בשביל לשמור על המשקל צריך להתאמץ, מה לעשות… אנחנו חיים היום בעידן של שפע, עידן בו כמעט כל מה שאנחנו רוצים נמצא סביבנו, עידן בו המנות גדולות הרבה יותר מבעבר ועידן בו יש אין סוף פיתויים.
בסופו של דבר אם לא נעשה את הבחירות הנכונות נמצא את עצמנו במשקל שממש לא רצינו, ואחת מהבחירות שצריך לעשות היא באיזה לחם לבחור.
יש את הלחם הלבן הרגיל שכולנו מכירים, ויש את הלחם המלא שמופק מחיטה מלאה, לחם שכולל את כל ארבעת רכיבי דגן החיטה.
אבל מה מהם מרזה יותר? או נכון יותר לשאול? מה מהם פחות משמין?
רגע לפי שנבים מה מהם יותר מרזה, כדאי להבין בכלל מהו ההבדל ביניהם.
לחם לבן הוא לחם שנאפה מקמח לבן, ובמהלך טחינת הקמח הסירו את הקליפה החיצונית של גרעין החיטה מה שגורם ליציאתם של הרכיבים התזונתיים.
לחם מלא לעומת זאת הוא לחם שנאפה מקמח מלא שנטחן מגרגר חיטה שלם.
בקמח כזה יש לא מעט נוגדי חמצון, יש ויטמינים ומינרליים ויש סיבים תזונתיים רבים.
באופן כללי הוא נחשב לבריא יותר וגם לכזה שמעט את קצב העיכול כך שהוא נשאר בה יותר זמן וזה אולי הרמז לכך שהוא מעט מרזה יותר ביחס ללחם הלבן.
לשאלה מה יותר מרזה, לחם מלא או לחם לבן יש תשובה אחת – הלחם המלא.
אבל לא בגלל שיש בו פחות קלוריות ולא בגלל שהוא משמין פחות, אלא מסיבה אחת פשוטה שקיבלנו עליה רמז בפסקה הקודמת – הלחם המלא מאט את קצב העיכול מה שיוצר תחושת שובע לזמן רב יותר, ופועל יוצא של זה הוא רצון לאכול שוב מאוחר יותר, וצריכת קלוריות כללית נמוכה יותר.
הלחם המלא הוא אם כן מרזה יותר מאשר הלחם הלבן.
אבל לא מספיק להקפיד על אכילת לחם מלא במקום הלחם הלבן, צריך להקפיד על תזונה מאוזנת ושמותאמת למבנה הגוף ולאורח החיים, קטניות ואגוזים כמו גם על ביצוע פעילות גופנית קבועה.
לסיכום: ירידה במשקל ללא דיאטה אפשרית אך צריכה מחשבה, תכנון והקפדה על תוכנית אימונים לירידה במשקל.
כל הזכויות שמורות לדורון יעקב 2022
עוצב על ידי Vision Studio
WhatsApp us